Sigortadaki Tedavi Kısıtlaması
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel sıhhat Sigortası Genel Müdürü İsmet Köksal, sağlık Uygulama tebliği (SUT) hakkında akıllarda kalan soruları cevaplandırdı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel sağlık Sigortası Genel Müdürü İsmet Köksal, 19 Şubat günü Resmi Gazete’de yayınlanan sıhhat Uygulama bildirii (SUT) ile fizik tedavi hizmetlerinde bazı hastalıkların kapsam dışı bırakılması, bunlardan da maksimum gazilerin etkilenmesine ilişkin tartışmalar üzerine hürriyet’e açıklama yaptı.
Köksal, özetle şunları söylemiş oldu: “Fizik tedavi branşının meydana getirilen ödemeler genel cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi, kalp damar cerrahi ve nöroloji benzer biçimde biroldukça branştan daha fazla. Ortopedi branşında da implantlara verilen ücretler hariç tutulduğunda sıhhat hizmetlerine ödenen ücretler fizik tedavi branşının peşinde kalıyor. Ameliyat sayıları ise 2013 yılına bakılırsa 2014’te azaldı.”
KÂR ORANLARI AZALDI
“Sektör temsilcileri felç, MS, parkinson, beyin hasarı şeklinde birçok hastalığın SGK kapsamı haricinde tutulduğunu ve kısıtlandığını iddia ediyorlar. Ancak aksine hastaların tedavilerindeki engellemeler kaldırıldı. Bunu yaparken de bir doktorun bakabileceği hasta sayısı baz alındı. Bazı sektör temsilcileri bu tür açıklamaları, hasta haklarını korumak için çaba sarfetmek için değil, azalan kârlılık oranları sebebiyle yapıyorlar. Özellikle gazilerimiz konusunda çok kırılganız. 19 Şubat günü çıkan bildiride aslabir sınır bırakmadık. Uygulamadan doğmuş herhangi bir sorunu da derhal gideririz.”
Yorumlar
Yorum Gönder