İşverenimi Şikayet Etmek İstiyorum


Toplumsal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın çok iyi bir şekilde yönettiği Alo 170 hattı ile işverenle yaşadığınız problemlerı, usülsüzlükleri SGK’ya bu hat yardımıyla iletebilirsiniz. İleteceğiniz şikayet kayıt altına alınarak görevli takımlar tarafından denetlenerek kısa süre içinde sonuçlandıracaktır.

Sigortasız çalıştırıldığınızı, çalışmış olduğunız işyerinden ayrıldıktan sonrasında anlarsanız, hizmetinizin geçmiş olduğu yılın sonundan başlayarak 5 yıl içinde yetkili mahkemeye müracaat etme hakkınız da bulunmaktadır.


SGK İşveren iyi mi Şikayet Edilir
Yapmanız ihtiyaç duyulan telefonuzdan 170’i tuşlamak. ALO 170 hattını aradığınızda yanınızda kimliğinizin bulunması işlem hızlılığı açısından örutubet taşır. ALO 170’i ilk defa aramanız halinde isim, soyisim, TC kimlik numarası, doğum zamanı, doğum yeri gibi bilgileriniz istenmektedir. Bu bilgilerin istenme sebebi, sonraki aramalarınızda işlemlerinizin daha hızlı yapılabilmesidir.

Sigortasız olarak çalışan binlerce işçi, patronlarını Alo 170 aracılığı ile suç duyurusu etti. Hatta gelen ihbarları tek tek değerlendirmeye alan SGK Başkanlığı ise, incelemeler sonucunda binlerce patrona ‘milyonlarca liralık’ yönetimsel para cezası kesti.

İnternet Üzerinden Şikayetini GönderSoru,
mesele,
tehlikeli sonuç,
Öneri,
İhbar,
Şikayet,
Talep ve başvuruları ile ilgili taleplerinizi yazabilirsiniz…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsteğe Bağlı Sigorta Nasıl Kapatılır Dilekçe Örneği

Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi Geçici İş Göremezlik İşveren İşlemleri

SSK Cep No Telefon Ekleme SGK