GSS Borcu Olan Sağlıktan Faydalanabilcekmi


Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla genel sağlık sigortasından yararlanma mevzusunda 31.12.2015 evveliyatına kadar prim borcu şartına bakılmama kararı almıştı. Prim borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam 2015 yılın sonuna kadar devam edecek.

Kendi nam ve hesabına bağlarımsız çalışanlar ile Genel sağlık Sigortalılarından sağlık hizmetlerinden faydalanamayan Türk yurttaşları ve bu tarz şeylerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler için 29/09/2015 tarihli ve 2015/8106 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile sağlık hizmetlerinden ücret ödemeden yararlanma imkânı getirilmiştir.

Bakanlar Kurulu sonucundaprim borcu olup olmadığına bakılmaksızın, sıhhat Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ilişkin sıhhat tesisleri ve devlet üniversitelerinin sıhhat uygulama ve araştırma merkezlerinden sağlık hizmeti alabilecekler. 31/12/2015 tarihine kadar sıhhat tesislerimizden ücret ödemeden yararlanabilecektir.

GSS Borcu olan vatandaşlar 31/12/2015 tarihine kadar sıhhat yardımı alabilirler.

2016 GSS Borcu olan Sağlıktan Faydalanabilir mi ?
Gss borcu olan sağlıktan faydalanabilir mi ?

İşte akla gelen ilk sual bu oluyor, hükümetin belli süreç için  için Gss borcu olanlara sağlık hizmeti vermesi 2016 seneninın başlaması ile son bulacak. Yine yurttaşlar hastane kapılarından “ sıhhat tesisleri sıhhat tesisleri” GSS Borcunuz var denilerek hastaneler tarafından geri çevirilecek.

Bu işe bir çözüm bulanacak mı işte bunu 2016 seneninın ilk günlerinde görececeğiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsteğe Bağlı Sigorta Nasıl Kapatılır Dilekçe Örneği

Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi Geçici İş Göremezlik İşveren İşlemleri

SSK Cep No Telefon Ekleme SGK