Sigortasız İşci Çalıştırma SSK sız personel çalıştırma


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) açısından üç türlü kayıp ve kaçak bulunmaktadır. Bunlardan birincisi ve hem SGK hem de çalışanlar açısından en önemli kaybı sigortalıların Sosyal Güvenlik Kurumuna hiç bildirilmemesi, ikincisi sigortalıların çalışma gün sayılarının eksik bildirilmesi ve Üçüncüsü ise Sigorta Primine esas kazanç tutarlarının eksik bildirilmesidir. Sigortasız çalışan işçiler hem gün kaybına uğramakta ve hem de primlerinin eksik Ödenmesi durumunda emekli maaşları düşük hesaplanabilmektedir.
Işte bu şekilde sigortalıların eksik bildirilen gün ve primlerinin daha sonra primlerin mahkemede hizmet tespit davası açılmak suretiyle tamamlanması mümkündür.
Bilgi-belge şart
İşverenler, çalıştıracağı kimseleri (istisnalar dışında) işe başlatmadan önce Sosyal Güvenlik Kurumunca hazırlanacak işe giriş bildirgeleriyle bildirmekle yükümlü kılınmıştır.
Ne yapmam gerekiyor?
Alo 170, sigortasız çalıştırılan binlerce işçinin umudu oldu. Türkiye’nin her yerinden Alo 170’e yapılan ihbarlar sayesinde 26 bin kişi sigortalı olmayı başardı. Sizde geç kalmadan 170 numarayı arayarak ihbarda bulunun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsteğe Bağlı Sigorta Nasıl Kapatılır Dilekçe Örneği

Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi Geçici İş Göremezlik İşveren İşlemleri

SSK Cep No Telefon Ekleme SGK