SGK Borcu Yoktur belgesi almak

SGK Borcu Yoktur belgesi için devlet dairelerine gidip gelmek gibi yorucu ve zaman alıcı işlere girmenize artık gerek kalmadı. Devletin internet aracılığıyla bize sunduğu e-Devlet sistemi ve şifresiz olarakta SGK’ nın resmi sayfası sayesinde devlet dosyaları internet ortamına taşındı. Bu sayede istediğimiz dosyaları tek tıkla bilgisayarımıza indirebiliyor, öğrenmek istediklerimizi de hemen sorgulatabiliyoruz. e-borcu yoktur uygulaması da e-devlet ve SGK.gov.tr sisteminin bir uygulaması olarak hizmet vermektedir.

e-Borcu yoktur uygulaması SGK uygulaması için SGK müdürlüğünden e-borcu yoktur uygulama aktivasyonu yaptırmak gereklidir. Bu aktivasyon işlemi bir defaya mahsus olarak yapılmaktadır. Aktivasyon işlemi için SGK’ya birkaç form doldurulup teslim edilmelidir. Bu doldurulacak formların bazıları çalışan ve işverene göre değişiklik göstermektedir. Yanlış formu doldurmak aktivasyon işleminizin gerçekleşmemesine neden olur.
SGK Başvuru için gerekli belgeler;
1) Taahhüt Belgesi
2) Aktivasyon onay formu
3) Başvuru formu (çalışanlara özel)
4) Başvuru formu (işverenlere özel)

E-BORCU YOKTUR UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

E-borcu yoktur uygulama sayfasına girdiğinizde kullanıcı adı, işyeri şifresi, sistem şifresi ve güvenlik kodu bölümünü göreceksiniz. Buraya girmeniz gereken bilgiler SGK Müdürlüğü tarafından size verilmiş olacaktır. Kullanıcı adı bölümü 2 bölüm (kelime)den oluşmaktadır. Giriş sayfasında – kısmından sonra ikinci kelimeyi yazmalısınız. Sistem ve işyeri şifresini size verildiği gibi girin. Güvenlik kodunu ise resimde görüldüğü gibi girin ve giriş butonuna tıklayın. Böylece e-borcu yoktur uygulamasına giriş yapmış oluyorsunuz.

E-Borcu Yoktur Taahhüt Belgesi ve Başvuru Formları Tıklayınız

Belge Kontrol – E-borcu yoktur
Sistemden belge kontrol yapmak için öncelikle giriş yapmak gerekmektedir. Giriş işlemini gerçekleştirdikten sonra size Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından verilmiş olan belgenin en üst bölümünde bulunan barkod numarasını sisteme girmelisiniz. Bu sayede e-borcu yoktur uygulamasını aktive etmiş olursunuz.

SGK Borcu Yoktur Uygulaması için Tıklayınız

Bu kullanışlı e-borcu yoktur uygulaması aynı zamanda ssk borcu yoktur ve vergi dairesi e-borcu yoktur sorgulamalarını da gerçekleştirebilmektedir. Bu sayede size gereken bilgileri kısa zamanda öğrenmiş oluyorsunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsteğe Bağlı Sigorta Nasıl Kapatılır Dilekçe Örneği

Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi Geçici İş Göremezlik İşveren İşlemleri

SSK Cep No Telefon Ekleme SGK