Sağlık Aktivasyonu nedir SGK aktivasyonu SSK


Sağlık Aktivasyonu nedir SGK aktivasyonu SSK
Yeni işe başlayıp 30 gün primi ödenen sigortalının hastane ve eczane ihtiyaçlarını aktif hale getirmesi için uygulanan işleme sağlık aktivasyonu denir.
Sağlık hizmeti alma hakkı
“Eskiden sağlık karnesi veriyorduk. Yeni işe giren kişi sağlık hizmeti almaya hak kazandığında ilgili ünitemize başvurup karnesini alıyor, sağlık hizmetinden yararlanmaya başlıyordu. Artık sağlık karnesi uygulaması kalktı. İşe yeni başlayan ve 30 gün primi ödendikten sonra sağlık hizmeti alma hakkı kazanan sigortalının, bu hizmeti alabilmesi için başvurduğu hastanede ya da eczanede TC kimlik numarası girildiğinde bilgisayarda kendisine ait bir sayfanın açılması gerekiyor. Karne vermiyoruz ama sigortalının sağlık aktivasyonunun açılması için yine üniteye bizzat gelmesi gerekiyordu.”
BÜYÜK İşverenler Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi’nde (SGK) inşaat ilişiksizlik belgesi için “e-posta” ile başvuru uygulaması başlatan İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, yine Türkiye’de örnek bir uygulamaya start verdi. Yeni işe giren sigortalıların sağlık hizmeti alabilmeleri için otomasyon sisteminde kendileri için açılması gereken sayfanın açılması için zaman ve para harcamalarına gerek kalmadı. Torbalı’da başlattıkları pilot uygulama ile 30 gün primi ödenerek sağlık hizmetinden yararlanma hakkı elde eden sigortalının ilçedeki herhangi bir eczane ya da hastaneye başvurmasının yeterli olduğunu belirten SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, şunları söyledi:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsteğe Bağlı Sigorta Nasıl Kapatılır Dilekçe Örneği

Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi Geçici İş Göremezlik İşveren İşlemleri

SSK Cep No Telefon Ekleme SGK