Ölüm Halinde Askerlik Borcu nasıl olur

Ölüm Halinde Askerlik Borçlanması
Soru : Yıldırım bey merhaba. 4 ağustos günü amcamı kaybettik. ailesi ölüm aylığı için başvurmak istiyor. amcamın 653 günlük prim ödemesi var. Araştırmalarım sonucunda 5510 sayılı kanun gereği 1.10.2008 tarihinden sonraki ölümlerde askerlik borçlanmasının 900 günlük prim ödemesine etkisi olmadığını öğrendim. bu durumda ne yapılmalıdır? iyi çalışmalar dilerim.
Yeşim U.
Cevap : Merhaba Yeşim hanım; Öncelikle amcanız için Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun sizlere sabırlar versin inş. Borçlanma yolu ile yapılacak maaş taleplerinde şartlar 5 yıl siğortalılık süresi ve en az 1800 gün olarak kabul ediliyor.
Herhangibir hizmet borçlanması gerçekleştirilmemesi durumunda en az 5 yıllık siğortalılık süresi ve 900 prim ödeme gün sayısı yeterlidir.
Amcanızın ssk haricinde bir kurumda ödemesi yokmu bu 653 gün bana biraz az geldi
İstege baglı tarım sigortası yada bagkuru normal bagkur herhangibiri mevcut degilmi eger hiçbiri yok ise daha önce çalışıpta siğortalı göstermemiş olan yada eksik beyan etmiş olan firmalara delil ve şahitlerde mevcut ise dava açarak hizmet talebinde bulunabilirsiniz.

Yada bir tanıdık ile anlaşıp geriye dönük hizmet davası açacaksınız masraflarını karşılayarak emekli olmasını saglayacaksınız ancak belirtmekte fayda bu anlaşmalı davalarda idari para cezası çok yüksek çıkar ve size zararı dokunur.
Bu seçeneklerin haricindede başka hiçbir şansınız maalesefki mümkün degil.
Saygılarımla

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsteğe Bağlı Sigorta Nasıl Kapatılır Dilekçe Örneği

Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi Geçici İş Göremezlik İşveren İşlemleri

SSK Cep No Telefon Ekleme SGK