Emekli intibak zammı sorgulama Sosyal Güvenlik Kurumu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hangi emeklinin ne kadar intibak zammı alacağını gösteren sistemi yayınladı. Sitemiz üzerinde Ne kadar intibak zammı alacaksınız öğrenebileceksiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hangi emeklinin ne kadar intibak zammı alacağını gösteren sistemi yayınladı. Sorgulama, SGK’nın sitesinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve sicil numarası ile yapılabilecek. İntibak kanunuyla birlikte 2000 yılından önce emekli olan 2 milyon 7 bin kişinin maaşı yeniden hesaplandı. İntibak farkları ise 17 Ocak’ta ödenmeye başlanacak. Ancak, Ocak ayı maaşında intibak oranının yanı sıra enflasyon zammı olan yüzde 4.14′lük oran da maaşlara eklenecek.
Birçok emeklinin de kafası ne kadar intibak zammı aldığı konusunda karışacak. Bu karışıklığın önüne geçmek isteyen SGK, intibak oranlarını açıklayan sistemini yayına soktu. İntibak farkları aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Emekli İntibak Zammı Sorgulama için Tıklayınız

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya sicil numarasının sorgulama sayfasına girilmesinden sonra Sorgulama butonuna basmanız yeterli olacaktır. Düzenleme kapsamında, 2000 yılından önce emekli olanlar, Ocak ayından itibaren 10 ila 339 lira arasında zam alacak.
* Yoğunluktan dolayı SGK’nın internet sitesine zaman zaman erişim sağlanamamaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsteğe Bağlı Sigorta Nasıl Kapatılır Dilekçe Örneği

Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi Geçici İş Göremezlik İşveren İşlemleri

SSK Cep No Telefon Ekleme SGK