e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır


e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?
e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek 2 TL karşılığında e-Devlet şifrenizi alabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan size en yakın PTT şubesine kimliğinizle birlikte başvurabilirsiniz.
En Yakın PTT’yi Öğrenmek için Tıklayınız
Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.
Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 10 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.
E-Devlet şifrenizi alıp sayfamızın en altındaki linkten sisteme giriş yaptığınızda sizi şifre değiştirme ekranı karşılayacaktır. Bu ekranda üste eski şifrenizi ve alttaki diğer 2 kutuya da belirleyeceğiniz yeni şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Bu şekilde şifrenizi değiştirebilir ve artık yeni şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsteğe Bağlı Sigorta Nasıl Kapatılır Dilekçe Örneği

Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi Geçici İş Göremezlik İşveren İşlemleri

SSK Cep No Telefon Ekleme SGK