Doğum parası sorgulama


Sosyal güvenlik sisteminde yıllardır mevcud bir uygulamadır. Kadın sigortalılar doğum yapması durumunda doğumdan önce 8 ve doğumdan sonrasında da 8 hafta olmak üzere doğum parası, rapor parası alma hakkına sahiptir. Çoğu hamileliklerde süre, doğumdan önce 10 hafta olmaktadır. Doğum yapan hanımın rapor parası almasında da gene 90 günlük prim şartı aranmaktadır. Yazının devamında doğum parası sorgulama işlemine erişebileceksiniz.

Doğum parası resmileşti. Doğum meydana getiren anneye;

1.çocuk için 300 TL

2.çocuk için 400 TL

3.çocuk için 600 TL

doğum parası ödenecek.

Resmi gazetede bugün gösterilen yeni yasaya göre; Bu yardım Türk vatandaşı olan anne yada babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılıyor. Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sistemi’nde yer alan nüfus kayıtları esas alınacak. Örneğin 3 çocuk yapan bir anne 1300 tl doğum parası almış olacak.

SGK Doğum Parası iyi mi Sorgulanır
SGK Doğum Parası Sorgulama işlemini kolaylıkla web üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemlerden ilki “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayarak rağmenıza gelen sayfada e-devlet şifresi kısmına fertşel bilgilerinizi giriniz.

SGK Doğum Parası Sorgulaması için Tıklayınız
SGK Doğum Parası Sorgulaması neden Şifre lüzumlu?

Turkiye.Gov.Tr üzerinden yapılacak işlemler için kişisel verilerin korunması amacıyla size özel olarak basılacak olan e-Devlet şifresi edinmelisiniz. Bu şifre olmadan hiç e-devlet sistemine giriş yapamassınız. Öncelikle E-Devlet Şifresi Almak için, size en yakın PTT Şubesine üzerinde TC Kimlik Numaranızın olduğu bir kimlikle başvuru yapmalısınız. 2 TL’lik işlem ücreti karşılığında E-Devlet Şifrenizi PTT’den rahat bir şekilde alıp derhal kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsteğe Bağlı Sigorta Nasıl Kapatılır Dilekçe Örneği

Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi Geçici İş Göremezlik İşveren İşlemleri

SSK Cep No Telefon Ekleme SGK